Čachtický hrad 30. 3. 2018

Na zalesnenom malokarpatskom vŕšku nad obcami Čachtice a Višňové sa týči zrúcanina starého strážneho hradu, ktorý sa na prelome 16. a 17. storočia stal nemým svedkom výčinov najmasovejšej vrahyne v našich dejinách, Alžbety Báthoryovej. Zaujímavá história zďaleka nie je jediným lákadlom Čachtického hradu. Z tých ďalších radno spomenúť krásnu prírodu hradného vrchu, ktorý bol pre množstvo vzácnych a ojedinelých druhov rastlín a živočíchov vyhlásený i za národnú prírodnú rezerváciu. Za zmienku tiež stojí pôsobivý výhľad na okolité lesy, na malebné viesky, ktoré sa medzi nimi krčia, či na blízke hrady Tematín a Beckov. Čachtický hrad je prístupný po značených turistických chodníkoch z obcí Čachtice a Višňové.








Termín:  30.3.2018

Čas odchodu zo Siladíc: 
  • 7.08h autobusom zo zastávky Siladice MŠ
  • 7.22h príchod Hlohoves, Šulekovo, elektr. rozvodňa
  • Peší presun na ŽS Leoopoldov
  • 8.46h odchod vlakom smer Nové Mesto n. Váhom
  • 9.20h prestup na vlak smer Čachtice
Višňové - Čachtický Hrad - Čachtice (čierna farba)





Akcia sa uskutočnila podľa plánu 30. 3. 2018 na Veľký piatok a zúčastnilo sa 16 ľudí zo Siladíc a okolia. Trasa začala v obci Višňové priamo po turistickom chodníku na Čachtický hrad, po prehliadke hradu pokračovala smerom do obce Čachtice, odkiaľ nás už po obednej prestávke čakala cesta domov.






















Komentáre

  1. Vydarená akcia. Účasť bola parádna, zišla sa skvelá partia ľudí. Prialo nám aj počasie. Výhľady z hradu boli krásne a odniesli sme si super zážitky.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára